Praktijkregels

VANAF 18 FEBRUARI 2022 GELDEN DE OUDE COVID-19 REGELS NIET MEER EN OVERLEGGEN WE SAMEN HOE WE EEN VEILIGE ONTSPANNEN BEHANDELING HEBBEN.


Gelukkig kan ik als fysiotherapeut weer zoals altijd volgens onze regels van de beroepsgroep KNGF werken en zorg leveren, passend bij het besluit van de overheid. Dit besluit is weer geruime tijd stabiel en open richting mijn beroepsuitvoering.
Omdat het COVID-19 virus blijvend actief zal zijn, wil ik enkele hygiene regels blijven toepassen voor het veilig werken in mijn praktijk. Ik verzoek u deze regels door te lezen en te respecteren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het voor iedereen zo veilig mogelijk is en blijft. Laten we uitgaan van positieve gezondheid en vertrouwen en investeren hierin. Je bent baas over je eigen keuzes.
Laatste update maart 2022.

Praktijkregels, voormalige Covid-19 Praktijk Birgitte Claessen

Mijn aangepaste praktijkregels puntsgewijs op een rij,
 • Ik plan mijn afspraken nog steeds met ruimte
 • Na iedere behandeling wordt de kamer indien nodig schoongemaakt (denk aan deurklink, behandeltafel, stoel en tafel etc.)
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik indien ik/jij dit nodig acht, een aantal vragen, waardoor wij samen weten of behandelen veilig is. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd wat mogelijk zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie of een ander ziektebeeld. De symptomen van Covid 19 vindt u voor de duidelijkheid toch onderaan de pagina.
 • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Net zoals altijd.
 • Neem in geval van symptomen indien gewenst contact met mij op om dit te bespreken.
 • Mocht ik als therapeute zelf ziek zijn, bijv. COVID-19 symptomen hebben of een van mijn gezinsleden, dan stop ik met mijn werk en informeer ik u zo spoedig mogelijk hierover.
 • De praktijk, wachtruimte en behandelruimte is zo ingericht dat er 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Houd rekening met elkaar. Iedereen kan hier weer anders mee omgaan.
 • Neem een eigen handdoek mee. Indien vergeten, geen enkel probleem. Ik heb voldoende schone handdoeken.
 • Kom op tijd maar niet veel te vroeg. 5 tot 15 minuten in de wachtruimte is prima. U kunt indien het weer het toelaat ook buiten wachten, of in uw auto als u dit fijn vindt.
 • Houdt u aan de algemene hygiene-richtlijnen die ook gelden voor COVID-19 zoals hoesten en niezen in uw elleboog. Was uw handen indien nodig. In mijn kamer is een wastafel met warm en koud water en zeep. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in de aanwezige prullenbakken.
 • Desinfecteer uw handen alleen als u dit wil bij binnenkomst met uw eigen hand-desinfectie of de hand-desinfectie in de wachtruimte.
 • Het toilet is uiteraard te gebruiken indien nodig.
 • Kom zo veel mogelijk alleen naar de praktijk. Als dit niet kan is het geen probleem. Uw belang staat voorop.
 • Voor en na de behandeling hou ik mij aan de voorgeschreven hand hygiene. Ik was mijn handen/polsen met aanbevolen zeep en verschoon indien gebruikt de handdoeken/ stoffen en andere gebruiksvoorwerpen. Dit is een algemene procedure.
 • Ik lucht de praktijkruimte voldoende
 • Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Tijdens therapeutische handelingen is de afstand verminderd en hoef ik volgens de RIVM richtlijnen geen mondkapje of handschoenen te dragen, het mag wel. Mijn voorkeur in 2021 was gezien de zorgelijke situatie toen in Nederland, om een MEDISCH/FFP2 mondkapje te dragen. De situatie is nu in 2023 rustig en ik overleg indien relevant met u hoe we hier samen mee om willen gaan. Indien door uzelf gewenst draagt u een mondkapje. Dit hoeft voor mij niet als u zich gezond voelt. Ik draag liever geen mondkapje.
 • Ondanks al deze adviezen blijft er altijd een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of onderweg wordt besmet met een virus, oa. het corona-virus. Door het maken van een afspraak gaat u met dit risico akkoord. Dat geldt uiteraard ook voor mij.
Mochten er na aanleiding van deze praktijkregels nog vragen zijn, dan kan u hierover telefonisch contact met mij opnemen.

Hopend op een prettige en gezonde samenwerking, met vertrouwen in ieders eigen herstelvermogen,
vooral uitgaande van positieve gezondheid en preventief ons immuunsysteem voldoende in balans houden en zo nodig versterken,

Met hartelijke groeten,

Birgitte Claessen
Praktijkeigenaar