Praktijkregels

WE OVERLEGGEN INDIEN GEWENST SAMEN HOE WE EEN ZO VEILIG MOGELIJKE ONTSPANNEN BEHANDELING KUNNEN HEBBEN.


Gelukkig kan ik als fysiotherapeut weer zoals altijd volgens onze regels van de beroepsgroep KNGF werken en zorg leveren. Omdat ook ik heb geleerd van de recent noodzakelijke aanpassingen ten gevolge van het COVID verhaal, wil ik enkele hygiene regels blijven toepassen voor het veilig werken in mijn praktijk. Ik verzoek je om deze regels door te lezen en te respecteren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het voor iedereen zo veilig mogelijk is en blijft. Laten we uitgaan van positieve gezondheid en vertrouwen en investeren hierin. Je bent baas over je eigen keuzes.
Laatste update maart 2023

Praktijkregels Praktijk Birgitte Claessen

Mijn aangepaste praktijkregels puntsgewijs op een rij;
 • Ik plan mijn afspraken nog steeds met ruimte
 • Na iedere behandeling wordt de kamer indien nodig schoongemaakt (denk aan deurklink, behandeltafel, stoel en tafel etc.)
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik indien ik/jij dit nodig acht, een aantal vragen, waardoor wij samen weten of behandelen veilig is. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd in je gezondheid.
 • Blijf thuis indien je je ziek voelt.
 • Neem in geval van symptomen indien gewenst contact met mij op om dit te bespreken. Dan komen we er samen zeker uit wat handig is.
 • Mocht ik als therapeute zelf ziek zijn, dan stop ik met mijn werk en informeer ik je zo spoedig mogelijk hierover.
 • De praktijk, wachtruimte en behandelruimte is zo ingericht dat er 1,5 meter afstand mogelijk is. Houd rekening met elkaar. Iedereen kan hier weer anders mee omgaan.
 • Neem een eigen handdoek mee. Indien vergeten, geen enkel probleem. Ik heb voldoende schone handdoeken.
 • Kom op tijd maar niet veel te vroeg. 5 tot 15 minuten in de wachtruimte is prima. U kunt indien het weer het toelaat ook buiten wachten, of in uw auto als u dit fijn vindt.
 • Houdt u aan de algemene hygiene-richtlijnen die ook golden voor COVID-19 zoals hoesten en niezen in uw elleboog.
 • Desinfecteer uw handen alleen als u dit wil bij binnenkomst met uw eigen hand-desinfectie of de hand-desinfectie in de wachtruimte.
 • Het toilet is uiteraard te gebruiken.
 • Kom zo veel mogelijk alleen naar de praktijk. Als dit niet kan is het geen probleem. Uw belang staat voorop.
 • Voor en na de behandeling hou ik mij aan de voorgeschreven hand hygiene. Ik was mijn handen/polsen met aanbevolen zeep en verschoon indien gebruikt de handdoeken/ stoffen en andere gebruiksvoorwerpen. Dit is een algemene procedure.
 • Ik lucht de praktijkruimte voldoende.
 • Ondanks al deze maatregels en adviezen blijft er altijd een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of onderweg wordt besmet met een virus. Door het maken van een afspraak gaat u met dit risico akkoord. Dat geldt uiteraard ook voor mij.
Mochten er na aanleiding van deze praktijkregels nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag.

Hopend op een prettige en gezonde samenwerking, met vertrouwen in ieders eigen herstelvermogen,
vooral uitgaande van positieve gezondheid en preventief ons immuunsysteem voldoende in balans houden en zo nodig versterken,

Met hartelijke groeten,

Birgitte Claessen
Praktijkeigenaar